כשאנשים חושבים על דרופשיפינג הם חושבים על עבודה עם לפטופ מחוף הים בברזיל, יש אנשים שגילו את הדרופשיפינג והפכו אותו למכונה משומנת ששווה המון המון כסף.

אך כדי להגיע למימדים הללו יש לעבור דרך ארוכה ולעבוד קשה, והצעד הראשון הוא כמובן להתחיל.

אם החלטתם שברצונכם להתחיל לעסוק בדרופשיפינג בעצמכם, תצטרכו לבחור פלטפורמה דיגיטלית שאיתה תתחילו למכור את המוצרים שלכם.

אחת האפשרויות העומדות בפניכם היא בניית אתר וורדפרס שבו תוכלו ליצור חנות דיגיטלית בעזרת התוסף woocommerce, אך התוסף לבדו לא יספק עבורכם את התוצאה הרצויה.

כדי שתוכלו באמת להרוויח כסף כשאתם מטיילים בעולם תצטרכו לצרף תוספים משלימים לווקומרס, למזלנו קיימים תוספים נהדרים שיוכלו לשפר את חוויית הלקוח באתרכם ולהגדיל את המכירות.

מה זה דרופשיפינג?

בניגוד למסחר המסורתי שדורש ממוכר להחזיק בסחורה, דרופשיפינג הוא עסק שבו המוכר בדיגיטל אינו מחזיק בסחורה של המוצר אותו הוא מוכר, אלא מקשר ומהווה כמעין מתווך בין היצרן לבין הצרכן הסופי.

מכיוון שאין סחורה נוצר הרושם שמדובר בדרך קלה מאוד לעשות כסף (ועם תשתית נכונה זה באמת נכון), יש אפשרות אפילו ליצור מיתוג עצמי לעסק הדרופשיפינג שלכם בכך שהיצרן מוסיף את הלוגו שלך למוצרים אותם הוא שולח.

הערת הכותב: גם אם העסק נשמע מאוד מפתה ומאוד קל, אל תתפתו להוציא כסף על קידום ממומן ואורגני, בניית אתר אינטרנט וכדומה לפני שאתם עושים שיעורי בית, והרבה.

תמצאו קורס מוצלח, תקראו המון באינטרנט, תצפו בסרטונים רבים ביוטיוב ותלמדו לעשות את זה כמו שצריך לפני שתתחילו באמת לעסוק בנושא.

איך לפתוח עסק דרופשיפינג בעצמך?

ה שצריך כדי לפתוח עסק דרופשיפינג הוא קודם כל לפתוח אתר אינטרנט, כמובן שהפלטפורמה המומלצת ביותר היא וורדפרס, אם תבחרו לעצב בעצמכם את האתר אני ממליץ לכם להשתמש בתוסף אלמנטור שהוא תוסף ישראלי ששינה את העולם מבחינת הנוחות בבניית אתרים.

כדי לפתוח אתר יש לבחור בדומיין (שם האתר) ולרכוש דומיין באחת החברות המציעות את האפשרות הזאת, תצטרכו לבחור חברה לאחסון אתרים שתאחסן את האתר שלכם (על שרת) וכמובן להוריד את התוסף ווקומרס בוורדפרס שלכם.

כדי להתקין את תוסף הwoocommerce יש להיכנס לתוספים בוורדפרס, לחפש את התוסף בשורת החיפוש ולהתקין אותו, את התוספים שאני ממליץ עליהם בהמשך המאמר יש להוריד באותה הדרך או ישירות מאתר התוסף.

תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף AliDropship

תוסף שנועד במיוחד למכירת מוצרים של יצרנים באליאקספרס, אלידרופשיפ גורם לייבוא המוצרים מאליאקספרס לחנות הווקומורס שלכם להיות קל מאוד.

האפשרויות בתוסף הן רבות: תיאום המחיר באופן אוטומטי ברמת הרווח אותו אתם רוצים להשיג, כמות המוצרים שתרצו למכור דרך החנות הוירטואלית בהתאם לרווח שתרצו להשיג ועוד.

התוסף גם מבצע את ההזמנות בשבילכם בלחיצת כפתור ושולח עדכון במייל ללקוחות שלכם לגבי מצב ההזמנה שלכם, התוסף עולה 89$ בתשלום חד פעמי הכולל עדכונים תמידיים ומספר מוצרים והזמנות בלתי מוגבל.

תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף WooDropship

גם כאן תוכלו להוסיף מוצרים בקלות מאליאקספרס אל תוך החנות שלכם בווקומורס, אך התוסף מעניק לכם אפשרות להוריד הרחבה לדפדפן גוגל כרום שלכם ובכך כשאתם גולשים באליאקספרס תוכלו להוסיף את המוצר בקלות תוך כדי גלישה.

התוסף גם אוטומטית בודק שלמוצר יש אספקה ובכך התוסף מבטיח שהלקוחות שלכם לא יקנו מוצר שלא נמצא במלאי, וכמו התוסף אלידרופשיפ גם התוסף וודרופשיפ משנה את המחיר לפי סכום הרווח שבחרתם להשיג ממנו.

המחיר לחודש הוא 15$ עם כמות מוצרים והזמנות מוגבלת ו50$ לכמות בלתי מוגבלת של הזמנות ומוצרים.
תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף DropshipMe

בנוסף לכך שהתוסף דרופשיפמי נותן לכם את האפשרות לייבא מוצרים מאתרים כמו אליאקספרס ודומיו, הוא גם מייבא למוצרים את ההמלצות שלהם מה שנותן אמינות גבוהה יותר לחנות הוירטואלית שלך.

התוסף מוסיף את המוצרים עם הפירוט והתמונות שלהם ומעביר אותם אופטימיזציה מלאה, ובוחר עבורכם את היצרנים והספקים הטובים ביותר כדי לצמצם את הסיכוי למצב שבו הלקוחות שלכם יצאו לא מרוצים.

המחירים הם לפי כמות המוצרים שאתם מייבאים לחנות שלכם, ולכן המחירים משתנים.
תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף WP Amazon shop

בניגוד לתוספים הקודמים התוסף הזה עוסק גם בשיווק שותפים, התוסף נותן לך את האפשרות לגלוש ולחפש מוצרים באמזון ולהוסיף אותם בצורה אוטומטית לחנות הוירטואלית שלך.

גם בתוסף הזה קיימות אוטומציות רבות במחירים של המוצרים, הוספת התמונות מאמזון (שניתן לערוך לחתוך וכדומה).

המחיר לתוסף מתחיל ב59$ לאתר אחד ועולה ל99$ ו139$ תלוי בכמות האתרים שאליהם תרצו להשתמש בו.

 

תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף WooCommerce Dropshipping

זהו תוסף ״רזה״ יותר מהתוספים האחרים אך זה מתבטא במחירו שעומד על 49$ לשנה (לאתר אחד).

גם תוסף זה מציע את האפשרות לייבא מוצרים אך בתוסף זה בעזרת קובץ CSV, ואינו מציע את האפשרות לייבא את המוצרים תוך כדי גלישה, הוא גם לא מציע אפשרות של אוטומציות ואם תבחרו בתוסף הזה תעשו את רוב הדברים בעצמכם באופן ידני.

התוסף הוא אופציה טובה לסוחרים דלי תקציב אך לא באמת יספק את העבודה.

תוספים מומלצים לדרופשיפינג

התוסף MonsterInsights

בניגוד לתוספים האחרים שדיברנו עליהם, כאן לא מדובר בתוסף המיועד לדרופשיפינג במהות שלו.

התוסף מונסטר סייט הוא התוסף הטוב ביותר לגוגל אנליטיקס, התוסף מאפשר מעקב אחרי המכירות של המוצרים המופיעים בחנות הדיגיטלית של האתר שלכם.

ניתוח נתונים חשוב לכל עסק ובמיוחד בעסק מכירתי נטו שבו אתם עוסקים בתור סוחרי דרופשיפינג, ובעזרת ניתוח הנתונים הללו תוכלו לקבל החלטות אשר ישפרו משמעותית את קצב המכירות שלכם.

תוספים מומלצים לדרופשיפינג

בשביל לא לעבוד קשה ולעשות כסף, צריך קודם כל לעבוד קשה

הצלחה בדרופשיפינג כמו שאמרתי לפני, כלולה בהרבה למידה מוקדמת וגם הרבה מאוד התמדה.

גם אחרי שבניתם תשתית טובה של חנות דיגיטלית, דיוור אלקטרוני וקידום אורגני, עליכם לנתח כל הזמן את הפעולות שאתם מבצעים כדי להמשיך ולהרוויח את הסכומים שאתם רגילים להרוויח.

הדרך ללפטופ על שפת הים במלדיבים עוברת בווקומורס ובתוספים שהומלצו במאמר זה.